Tor Olav Hagestad (til venstre) skal ha ansvar for bygningene på Furøya, og Andreas Grimsland (til venstre) skal ha ansvar for kulturlandskapet og tilrettelegging for friluftsliv.
Foto: Asbjørn Aanonsen

Asbjørn Aanonsen, som har vært en sterk drivkraft i arbeidet for Furøya, overlater nå ledelsen av Furøua til to kompetente unge menn. Tor Olav Hagestad (til venstre) skal ha ansvar for bygningene på Furøya, og Andreas Grimsland (til venstre) skal ha ansvar for kulturlandskapet og tilrettelegging for friluftsliv .

Det har vært stor aktivitet på Furøya siste året. Låven er under restaurering og det samme gjelder gjestehuset. I løpet av 2019 og 2020 vil begge disse store byggene framstå med fordums prakt – og med et tilsnitt av den nye tiden. Aust-Agder Turistforening vil få flere sengeplasser i de to ombygde etasjene i gjestehuset, og den store låven vil bli Furøyas store kulturhus – hvis alt går etter planen. Vi gleder oss.

Sommersesongen er i gang og alt er lagt til rette for besøkende. Gjestebryggene er innbydende og funksjonelle og fasilitetene på øya innbyr til oppdagelsesturer. Sommerrestauranten drives av Vertshuset Tvedestrand – og vi tipper det blir travle dager etter hvert som sommervarmen og godværet kommer.