OVERNATTE PÅ FURØYA?

Gjestehuset er ferdig restaurert utvendig, og nå venter et omfattende dugnadsarbeid innvendig for å gjøre gjestehuset klart til å ta imot overnattingsgjester. Foto: Øivind Berg

Gjestehuset er ferdig restaurert utvendig, og nå venter et omfattende dugnadsarbeid innvendig for å gjøre gjestehuset klart til å ta imot overnattingsgjester. Foto: Øivind Berg

DEt er mange muligheter hvis du ønsker mer enn en dagstur til Furøya. Gjestebryggene er etablert for både dagsbesøk og overnattende båtturister. For deg som ikke overnatter i egen båt er det mulig å overnatte både i telt og i hengekøye. Det er mange ideelle teltplasser og små skogholt med trær som innbyr til å montere hengekøyer. Har du ikke egen båt er det mulig å få skyss ut til øya. Og om du ønsker litt høyere komfort gjennom natta, er det mulig å bestille rom i de historiske bygningene på Furøya.

Den staselige bygningen i havna har lang historie som «Gjestehus» for familiene som eide Furøya fram til staten overtok hele Furøya i 1993. Etter mange år har nå denne staselige bygningen blitt restaurert både innvendig og utvendig. Innvendig har Gjestehuset blitt pusset opp og tilrettelagt for overnatting etter god DNT-standard av Aust-Agder turistforening (AAT). Arbeidene er utført og finansiert i samarbeid med Aust-Agder Fylkeskommune og Furøya IKS. Gjestehuset ble åpnet som DNT-hytte av statsministeren 1.juli 2021.

Gjestehuset inneholder to leiligheter i 2. og 3.etg med 9 senger, bad, kjøkken og stue i hver etasje. I 2.etg er det 3 soverom med familiekøye. I 3.etg er det et soverom med en familiekøye og en sovesal med 2 familiekøyer. En familiekøye har dobbeltseng nede og enkeltseng oppe.
Overnattingsgjester har mulighet til å bruke en rosjekte «Terje Vigen», som ligger i vika bak Forpakterboligen. Forpakterboligen inngår også i tilbudet fra Turistforeningen som kystledhytte i likhet med Seilerhytta ved Sandøya og fyrvokterboligene på fyrstasjonene Lyngør fyr og Store Torungen fyr.

Mer info om Aust-Agder Turistforening og hyttetilbudene, se nettsidene til foreningen

Overnattingsplass i Gjestehuset kan bestilles online

eller via nettsidene til UT.no «Bestill overnatting» .
Se kart og mer informasjon

Forvalterboligen (til venstre) og Gjestehuset (til høyre) leies ut via Turistforeningen og nettstedet ut.no