Nyhetsarkiv2018-09-25T09:14:42+00:00

Furøya sommerrestaurant

Furøya Restaurant holder til i hovedhuset på Furøya. Sommerrestauranten tilbyr god mat og drikke – et ideelt "vannhull" for båtfolket, og for dagsbesøkende går det an å komme hit med taxibåt hvis man ikke har egen båt eller venner med båt . Furøya Restaurant holder åpent hver dag 12.00 til 22.00 fra 17. juni og hele sommersesongen.

Nye ledere på Furøya

En duo overtar etter Asbjørn Aanonsen som ledere på Furøya. Tor Olav Hagestad (til venstre) skal ha ansvar for bygningene, og Andreas Grimsland (til venstre) skal ha ansvar for kulturlandskapet og tilrettelegging for friluftsliv. Det er mye å ta tak i for å vedlikeholde bygningsmassen og sørge for at øya og kulturlandskapet er innbydende for besøkende til Tvedestrands flotteste friluftsområde.

Kurs i steingjerdebygging

Aust-Agder Fylkeskommune arrangerte kurs i steingjerdebygging på Furøya. Kursleder var Eystein Greibrokk fra Grendi i Bygland, med tidligere kursdeltaker Anders Oppegaard som assistent og tilrettelegger. Foto: Asbjørn Aanonsen.

Dugnad på Furøya

Furøyas venner, seniorgruppe, utfører dugnad før sesongåpning på Furøya. Dette er en sosial gjeng som nedlegger mange arbeidstimer for at Tvedestrands flotteste friområde oppleves som en perle i skjærgården.

Firbeinte landskapsarbeidere

Geitene fra RAGG er landskapsarbeidere på Furøya. RAGG har både sauer og geiter utplassert på øyene i Tvedestrand, blant annet på Furøya. Der har de gode beiteforhold og holder vegetasjonen nede. Foto: Asbjørn Aanonsen.

Nye steinmurer

Veien mellom låven og vognskjulet blir nå restaurert. Steinsettingen mot eplehagen har delvis falt ut og på innsiden er den overgrodd. Kvalifisert ekspertise på tradisjonsmuring er hentet inn. Foto: Asbjørn Aanonsen.

Gjestehuset innredes for gjester

Det har vært utført omfattende arbeid for å ta vare på det store flotte gjestehuset på Furøya. Nå starter dugnadsarbeidet med å pusse opp innvendig. Det legges opp til 9 sengeplasser fordelt på 3 rom i andre etasje og 2 rom i tredje etasje, totalt 18 sengeplasser, forteller dugnadsgeneral Dag Søraker. Foto: Øivind Berg

Den store låven

Det har vært avholdt sluttbefaring av restaureringsarbeidet med taket på den store låven på Furøya. Riksantikvaren var begeistret for arbeidet som var utført. Særlig bemerket riksantikvar Sjur Mehlum kvaliteten på skjøtene av takbukker og -bjelker. Foto: Asbjørn Aanonsen

Restaurering av låven

Restaureringen av den gamle låven er i gang, og i første omgang er det taket og de bærende konstruksjoner som fagfolka konsentrerer seg om. Nytt tak og de elementene som holder taket oppe skal være ferdig i høst, slik at bygget blir tett før vinteren. Foto: Øivind Berg

Låven – et fremtidig kulturhus

Restaureringen av den gamle låven ble startet denne uka. Det er først og fremst taket som må restaureres for å gjøre bygget tett. Deretter skal resten av låven restaureres. Når det arbeidet er ferdig i 2020, vil låven kunne bli et vitalt kulturhus. Foto: Tvedestrandsposten

Go to Top