Restaureringen av den gamle låven ble startet denne uka. Det er først og fremst taket som må restaureres for å gjøre bygget tett. Deretter skal resten av låven restaureres. Når det arbeidet er ferdig i 2020, vil låven kunne bli et vitalt kulturhus.

Asbjørn Aanonsen forteller at ferdig restaurert og ombygd vil låven få to store rom på ca. 200 kvm – ett i hver etasje. Her kan det bli rom for kunstutstillinger, konserter og andre kulturarrangementer – rett og slett et fantastisk kulturhus, sier Aanonsen begeistret.

Asbjørn Aanonsen, leder av Furøya IKS sammen med dyktige håndverkere fra Sollie Bygg AS: Lars Løvdal, Espen Aasbø og Arvid Sollie.

Asbjørn Aanonsen, leder av Furøya IKS sammen med dyktige håndverkere fra Sollie Bygg AS: Lars Løvdal, Espen Aasbø og Arvid Sollie. Foto: Tvedestrandsposten

Dyktige fagfolk
Han skryter av håndverkerne fra Sollie Bygg AS, som alle har kompetanse på restaurering av eldre bygg og er opptatt av gammelt håndverk og bygningsvern.

Finansiert av Riksantikvaren
Arbeidet med restaurering av taket er finansiert med midler fra Riksantikvaren. Det øvrige arbeidet dekkes av andre midler som Stiftelsen Furøya IKS har fått eller regner med å få.

Bygningene blir tatt vare på
Låven har stått tom i 50 år, men nå vil den få nytt liv. Akkurat som de øvrige bygningene på øya. Forpakterboligen er satt i stand og disponeres av Aust-Agder Turistforening, og det vil også skje med det store, flotte gjestehuset. Her er Aust-Agder Turistforening prosjekteier og har kostet restaurering av tak og eksteriør, mens det nye interiøret blir utført på dugnad av foreningens medlemmer slik at det vil framstå som to tidsriktige leiligheter med god plass.

Attraktivt
Det arbeidet som er lagt ned i bygningsmasse og brygger, øker attraktiviteten. Aanonsen regner med at Furøya blir svært mye brukt i årene som kommer, for med sine nye fasiliteter og at alt er tilgjengelig for allmenheten vil det fort ryktes at Furøya er et fantastisk sted å besøke.